تکرار انتخابات ۲۰۲۰، نشانه بن‌ بست دموکراسی آمریکایی | حلقه بسته چرخش نخبگان در ساختار سیاسی ایالات متحده

سه‌شنبه بزرگ آمریکایی که رسانه‌های آمریکایی از آن برای تثبیت نظام دوحزبی در ساختار سیاسی آمریکا استفاده می‌کنند، با پیروزی دو نامزد تکراری دو جناح به کار خود پایان داد.
سه‌شنبه بزرگ آمریکایی که رسانه‌های آمریکایی از آن برای تثبیت نظام دوحزبی در ساختار سیاسی آمریکا استفاده می‌کنند، با پیروزی دو نامزد تکراری دو جناح به کار خود پایان داد.
کد خبر: ۱۴۴۸۳۹۲

به گزارش جام جم آنلاین، در سه‌شنبه بزرگ، احزاب جنهوری خواه و دموکرات آمریکا تلاش می‌کنند در یک نمایش قدرت، نظر اعضای خود را درباره نامزد حزب در انتخابات پیش رو جویا شوند.

این نمایش قدرت دو حزب اصلی آمریکا درحالیست که سالهاست اکثریت جامعه آمریکایی به هیچ‌یک از این دو حزب اعتماد نداشته و حاضر به عضویت در این احزاب نیستند.

در ساختار سیاسی آمریکا، به جز دو حزب اصلی، هیچ‌یک از احزاب و گروه‌های دیگر شانسی برای دیده شدن در فرآیند‌های انتخابلتی نداشته و در واقع نوعی دیکتاتوری دوحزبی در ساختار سیاسی آمریکا حکمفرماست که بسیاری را نسبت به امکان اثرگذاری در روند‌های سیاسی ناامید کرده است.

اما آنچه در این دوره از انتخابات باعث شده تا ناکارآمدی ساختار دموکراتیک آمریکا بر همگان حتی هواداران آن نیز آشکار شوند، رسیدن هردو حزب اصلی به نامزد‌هایی تکراری نسبت به انتخابات سال ۲۰۲۰ است.

دونالد ترامپ و جو بایدن در حالی آبان ماه سال آینده به رقابت با یکدیکر می‌پردازند که چهار سال قبل هم در یک رقابت تنگاتنگ که در نهایت با اتهام تقلب انتخاباتی همراه شد، همین تجربه را آزموده بودند.

تکرار این رویارویی نشان می‌دهد که چقدر حلقه نخبگان در هردو حزب آمریکا بالاست که چهره‌هایی جز دو پیرمرد، یکی با بیماری شدید جسمی و ذهنی و دیگری با پرونده‌های گسترده فساد، قادر به حضور در انتخابات نیستند.

در سال‌های گذشته نیز دموکراسی آمریکایی اسیر همین چرخه محدود نخبگان بوده، به طوری که تنها خانواده‌های قدرتمندی مانند بوش یا کلینتون می‌توانستند شانس خود را برای نامزدی بیازمایند.

این بسته بودن چرخه تغییر نخبگان، چه به لحاظ افراد و چه ساختار دو حزبی، درحالیست که آمریکا خود را نماد دموکراسی معرفی کرده و سعی دارد مدل حاکمیتی خود را به دیگر کشور‌ها صادر کند. همان مدلی که دیگر جواب نمی‌دهد و به روشنی، بخش بزرگی از جامعه آمریکایی آن را نه تنها دموکراتیک نمی‌داند، بلکه جلوه تازه‌ای از دیکتاتوری الیگارشی معنا می‌کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها